Zelf SEO teksten schrijven voor je website

Iedereen kan SEO teksten zelf schrijven

Om het heel concreet te maken heb ik hieronder een zestal tips gezet die je kunt toepassen op de teksten van je website. Het belangrijkste is dat je teksten voor mensen schrijft en niet voor zoekmachines. Maar een goeie tekst kun je wel een beetje aanpassen om ervoor te zorgen dat ook Google je tekst waardeert. Voorwaarde is overigens wel dat je site technisch gezien goed in elkaar zit. Probeer een test op http://www.webpagetest.org om te kijken wat je kunt verbeteren aan je site.

Zes tips om je teksten te optimaliseren

Hier een aantal handige tips om je webteksten zo aan te passen dat je beter gevonden wordt:

1. Het belangrijkste keyword moet in de titel van de pagina staan, dus tussen de <title></title> tags.

2. Verwerk het belangrijkste keyword in de tekst. Ook synoniemen worden herkend door Google. Probeer keywords op dezelfde manier neer te zetten als er naar wordt gezocht in een zoekopdracht.

3. Gebruik je belangrijkste keyword ongeveer vijf keer in een tekst van 250 woorden. Als het leest alsof de tekst is volgepropt, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

4. De h1 heading gebruik je maximaal één keer op je pagina en daarin kom het belangrijkste keyword voor. Voor alle andere koppen gebruik je h2 of h3.

5. Interne links zijn belangrijk, want Google’s spiders volgen deze en dat helpt je website te indexeren. Link dus naar andere pagina’s (of blogposts) die dieper op het onderwerp of een deel daarvan ingaan!

6. Gebruik ook externe links, bij voorkeur naar websites die autoriteit hebben op het gebied van je onderwerp. Ook dit helpt de positie van jouw website te verbeteren.

Heeft iemand nog meer praktische tips?

Speak Your Mind

*